Atatürk’ün Gelibolu Ziyaretinin 98. Yılı Anıldı
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 98. yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.
2 Eylül 1928 tarihinde Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’yu ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelişinin 98. yıl dönümünde düzenlenen anlamlı programla bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.
Programda konuşma gerçekleştiren Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Atatürk’ün Gelibolu ve Çanakkale topraklarıyla olan tarihi bağının önemine dikkat çekti.
Başkan Soyuak konuşmasında, “Bugün, Gelibolu tarihimiz açısından büyük anlam taşıyan çok özel bir günü anmak için bir aradayız. Bundan 98 yıl önce, 2 Eylül 1928 tarihinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’muzu ziyaret etmiştir.” ifadelerini kullandı.
Atatürk için Gelibolu ve Çanakkale’nin hayatının en önemli sayfalarının yazıldığı topraklar olduğunu belirten Başkan Soyuak, Çanakkale’de verilen mücadelenin milletimizin bağımsızlık ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.
Başkan Soyuak, “Çanakkale’de kazanılan büyük mücadele, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun da ilham kaynaklarından biri olmuştur. Bugün bizlere düşen en önemli görev; Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkmak, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırasını yaşatmak ve bu eşsiz mirası gelecek nesillere aktarmaktır.” dedi.
Gelibolu’nun taşıdığı tarihi sorumluluğun bilincinde olduklarını vurgulayan Başkan Dr. Ali Kamil Soyuak, ilçenin her sokağında, her taşında ve her kıyısında büyük bir tarihin yaşadığını belirterek, bu tarihi koruyarak gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Soyuak konuşmasının devamında, “Gelibolu olarak bizler, tarihimizin bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Geçmişimizden aldığımız güçle Gelibolu’muzu geleceğe taşımaya, çocuklarımıza ve gençlerimize bu eşsiz mirası aktarmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Atatürk’ün Gelibolu’ya gelişinin 98. yıl dönümünü kutlayan Başkan Soyuak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Malazgirt’ten bu yana şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”
Haber: Caner AKŞİT
Tarih: 02-09-2026