içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yeni Feribot iskelesinin temeli atıldı

Yeni feribot iskelesi ve terminalin temel atma töreninde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve milletvekili Bülent Turan, “40 milyon bedeli zaman, zaman zarar ettiği iddia edilen Çanakkale’nin kurumu Gestaş ödeyecek" dedi. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "Bu proje Gelibolu’muzu çok büyük bir sorundan kurtaracak, nefes almamızı sağlayacak, hedeflediğimiz turizm ilçesi olma iddiamızı pekiştirecektir.” dedi.

Yeni Feribot iskelesinin temeli atıldı

İlçesindeki mevcut iskelenin 1,5 kilometre gerisine yapılacak olan yeni feribot iskelesinin temeli atıldı. Bir süredir yapımı için uğraşıların sonuç vermesinin ardından, ilçe merkezine 1.5 kilometre uzaklıktaki 41.708 m2 alana yapılacak olan yeni feribot iskelesinin temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Ardından konuşmalara geçildi. Ulaştırma Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Yusuf Taşkan ve Gestaş Müdürü Volkan Uslu’nun konuşmalarının ardından Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar konuştu, Özacar konuşmasında, yıllardır tasarladığımız Altın grdanlık projesinin en önemli ayağını oluşturan feribot iskelesinin temel etme töreninde buluşmaktan son derece mutlu ve gururluyuz Altın bir neslin mücadelesinin tanığı boğazda, Altın Gerdanlık Projemizin önemli bir aşamasındayız. Medeniyete, tarihe, kültüre, bilime, kahramanlığa en kutsal harçları katmış Gelibolu’da bugün yine bir harç atılıyor. Bizler Gelibolulular olarak bu mutlu anı yıllarca hasretle bekledik.Bu proje Gelibolu’muzu çok büyük bir sorundan kurtaracak, nefes almamızı sağlayacak, hedeflediğimiz turizm ilçesi olma iddiamızı pekiştirecektir.” dedi.
Bu konuşmadan sonra Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya  ve  Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuştu. Turan konuşmasında, “Geliboluya her geldiğim günden beri esnafımız, belediye başkanımız ve partili arkadaşlarımız burada bir ihtiyaç olduğunu bu yoğunluğun azaltmak gerektiğini,  esnafımızın trafikte sorun yaşadığını ifade ettiler. Bunun planlaması yapıldı, konuşuldu. Şaka bir yana 40 milyon bedeli var bu işin. Ve bu 40 milyon bedeli zaman, zaman zarar ettiği iddia edilen Çanakkale’nin kurumu Gestaş ödeyecek”  diyen Turan sözlerine şöyle devam etti.

Bu millet biliyor artık, kimin konuştuğunu, kimin iş yaptığını, kimin polimik yaptığını, kimin icraat yaptığını. Bu işler polimikle, kavgayla olmaz. Eğer bu işler konuşarak olsaydı, ormanlar  kralı aslan değil, papağan olurdu” dedi.
Bu konuşmanın arfdından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı konuştu ve konuşmasında, “18 ayda Gelibolu’muza ve Çanakkale’mize kazandırılacak olan sadece bir alt yapı yatırımı değil, aynı zamanda da bir sosyal tesis, bir hizmet alanı olarak da planlanan bu yatırımın ilimiz, Gelibolumuza ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olamsını ve uzun yıllar hizmet vermesini temenni ediyorum” dedi.
Bu konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi ve  Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Geştaş Müdürü Volkan Uslu, Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak’la birlikte butona basarak temel atıldı.
Törenlere, Vali Orhan Tavlı, ÇOMU rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Ulaştırma Bakanlığı Bursa 4. BölgeMüdürü Yusuf Taşkan, Gestaş Müdürü Volkan Uslu, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Gözütok, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, müdürler, ve davetliler katıldı.

HABER: HAYRETTİN ÜNEL

Tarih: 05-06-2018

FACEBOOK YORUM
Yorum