içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN GENEL BİLGİLENDİRME

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla ilçemizde faaliyet gösteren “Sağlıklı Yaşam Aracı” hizmet vermeye devam ediyor.

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN GENEL BİLGİLENDİRME

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olan ilçemiz Toplum Sağlığı Merkezinden Ebe Gamze Bozkurt ve Diyetisyen Merve Buşra Orbahçı tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından tahsis edilen bir aracın iki gündür ilçede faaliyet gösterdiği bildirildi.
Araç hakkında bilgi de veren yetkililer, “Aracımızda bulunan personelimiz halka yönelik ‘ sıcaklarda neler yapılması gerektiği, obezite, diyabet, fiziksel aktivite, aile içi şiddet, ruh sağlığı ve organ bağışı, bağırsak kanseri çölyak hastalığı, talasemi’ konularında bilgilendirme yaparak broşür dağıtıyor. Sağlıklı yaşam aracında stant, ses sistemi, LCD TV, buzdolabı, lavabo gibi donanımların mevcut olduğu, başta okullar olmak üzere, pazaryeri, kent meydanı, festivaller gibi kalabalık insanların bulunduğu yerlerde hizmet vererek, halkımız bilgilendirilmekte olup, hastalıklardan korunma yolları hakkında videolar, çocuklarımız için de eğitici ve eğlenceli filmler izlenebilmektedir. Aracımız bugüne kadar bir çok kere ilçemizde hizmet vermiş ve hizmet vermeye devam edecektir” denildi.

Tarih: 30-06-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum