içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Okullarda Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

İlçemizdeki okullarda öğrencilere yönelik yangın tatbikatları Gelibolu İtfaiye Müdürlüğü tarafından veriliyor.

Okullarda Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

İlçemizdeki okullarda öğrencilere  yönelik yangın tatbikatları Gelibolu İtfaiye Müdürlüğü tarafından verilmeye devam ediyor.
Okullarda yangına karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması için, çeşitli tanıtıcı ve eğitici programlar gerçekleştiren Gelibolu İtfaiye Müdürlüğü, bu çalışmalarını hem teorik, hemde uygulamalı olarak gerçekleştiriyorlar.
Bu amaçla dün ilk olarak ilçedeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ile Piri Reis İlkokulunda önce teorik olarak Gelibolu itfaiye eri Tahir Küçük tarafından bilgilendirme yapıldı.
Ardından da okulda verilen alarmla öğrenciler  süratle okulu boşaltırken, itfaiye tarafından yangına müdahale ve söndürme ile yangından insan kurtarma gerçekleştirildi.
Gelibolu İtfaiye Müdürü Gökhan Alemdar, “Biz Gelibolu itfaiyesi olarak, bu etkinliklerimizi sadece itfaiye haftasında değil, belirli periyotlar halinde tüm okul ve kamuda sürdürüyoruz. Bazı okullarda da anlatımlı eğitimler veriyoruz. Yangının çıkmasıyla birlikte direk itfaiyeye ulaşılması gerektiğini ve korunma ile etkileriniz azaltma tekniklerini anlatıyoruz” dedi.
Haber: Elçin YÜZÜAK

Tarih: 16-10-2019

FACEBOOK YORUM
Yorum