içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İMZA HAKLARINI KULLANDILAR

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. Buna göre 3'lü ittifakın içerisinde bulunmayan Demokrat Parti, İYİ Parti'ye destek verecek. İttifakın adı da 'Millet İttifakı' oldu. CHP'den İyi Parti'ye, kitle örgütlerinden partisiz aydın ve sanatçılara geniş bir yelpaze, 100 bin imza dayatmasına karşı seçmeni imza vermeye çağırdı. Bu çağrılara ilçemizdeki siyasi parti başkanları ve partililer de kulak verdi ilçe seçim kuruluna gidip imzalarını attılar.

İMZA HAKLARINI KULLANDILAR

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin millet ittifakı adı ile 24 Haziran seçimleri için bir araya gelerek başlattıkları imza kampanyası nedeniyle dün ilçemiz Hükümet Konağı bahçesinde hem bireysel Cumhurbaşkanı adaylarına imza desteği verdiler hem de basın açıklaması yaparak millet ittifakının gücünü 25 Haziran’da kanıtlayacaklarını belirttiler. 
CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya Hükümet Konağı önünde yaptığı açıklamada; “Bugün burada bulunma sebebimiz 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde bireysel Cumhurbaşkanlığı için aday adayı olan arkadaşlarımıza imza desteği vermek için buradayız.
Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti adı altında Cumhur ittifakına karşı bir yarışa giriyoruz. Bu yarışta da 25 Haziran sabahı ülkeye bir güneş gibi millet ittifakının doğacağına eminiz. Bunun için buradayız. Belediye Başkanımız, İYİ Parti Milletvekili Adayımız Rıdvan Bey, Saadet Partisi İl Başkanı, İlçe Başkanları hepimiz buradayız ve bu gücü 24 kadar daha güçlü bir şekilde taşıyıp biz kazanacağız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin üçlü ittifak kurduğunu açıkladı. Tezcan, Demokrat Parti'nin de adaylarını İYİ Parti listesinden göstererek ittifaka destek verdiğini söyledi.
Partiler Arası Seçim İşbirliği Bildirisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal tarafından imzalandı.Cumhurbaşkanı adayları için imza süreci 9 Mayıs'a kadar devam edecek (9 Mayıs çarşamba dahil).
Seçim kurulları açık. Yurttaşlar saat 20.00'ye kadar bağlı bulundukları ilçe seçim kurulunda imzasını verebilecek.
AKP-MHP ortaklığının 'darbe' gibi baskın erken seçim kararının ardından başlayan seçim sürecinde hukuksuzluk üstüne hukuksuzluk yaşandı.
24 Haziran'da muhalefeti hazırlıksız yakalamaya çalışan AKP-MHP ortaklığı, muhalefete seçime hazırlık süreci tanımadı.
Ardından, vatandaşın dilekçe hakkını elinden alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) cumhurbaşkanı adaylığı için toplanması gereken 100 bin imzayı 6 güne sıkıştırdı.
Üstelik yurtdışında yaşayan seçmenin de imza verme hakkını elinden aldı.
İmza masaları Valilik kararlarıyla engellendi.
Son hukuksuzluğa ise MHP lideri Devlet Bahçeli imza attı.
100 bin imzada FETÖ taraması öneren Bahçeli, yurttaşların seçim kurullarına gitmesini önlemeye çalıştı. Ancak tutmadı. Seçmen imza hakkına sahip çıkıp seçim kurullarına akın etti.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 100 bin sınırını aşarken, Doğu Perinçek için imza seferberliği son hızıyla sürüyor.
Bu süreçte önemli siyasi isimler, tüm yurttaşları parti farkına bakmaksızın 4-9 Mayıs tarihleri arasında seçim kurullarına gidip Cumhurbaşkanı adaylarına imza vermeye çağırdı.

Haber: Hayrettin ÜNEL

Tarih: 08-05-2018

FACEBOOK YORUM
Yorum