içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HASTANEDE BEBEK BAKIM ODASINA TEPKİ

Anne sütü ne kadar önemliyse bu ortamların hijyeni ve oluşturulması da bir o kadar önemli. Hastane yetkililerinin bu konuya biraz daha özen göstermeleri bebeklerin mikrop kapmaması ve sağlıkla büyümeleri için önemli.

HASTANEDE BEBEK BAKIM ODASINA TEPKİ

Çalışıyorsunuz sağlık güvenliğiniz bulunuyor ve bundan ücretsiz yararlanmak istiyorsunuz bunun için de devlet hastanelerine gitmeniz gerekiyor.
Yeni doğan bebeğiniz ile hastaneye gittiğiniz zaman onun ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve mikrop kapmaması için uygun ortamı bulmak istersiniz. Bebeğinizin bakımı çok önelidir. Evinizdeki ortamı bulamazsınız tabi ki ama bebeğinizi yatırıp altını değiştirebileceğiniz yada rahatla temiz bir yerde oturabileceğiniz bir ortamın olması sizin için çok iyi olacaktır ama maalesef bu ortamı devlet hastanesinde bulamazsınız. Keşke bulabilseydik ama emzirme odası diye bir oda var.
Labarotuvarın karşısında ve tuvaletlerin yanına koymuşlar ama ne oda ne oda. Tuvalet öyle pis kokuyordu ki koridorda ve polikliniklerin orada bile o kokudan durulmuyor. Buranın biraz daha temiz olması gerekmiyor mu? Bir zamanların Bebek Dostu olarak seçilen devlet hastanesinde neden bu alanın temizliğine, bakıma önem verilmiyor? Oraya gidenler mikroplara karşı korunmasız bebekler. Tamam çok fazla insan gidiyor hastaneye ama hayat şartları herkesi oraya göndermeye mahkum. Emzirme odasının kapısını açıldığında bir koku geliyor içerden. Havalandırma camı yok. Oturulan koltuğun temiz olup olmadığı düşündürücü.
Anne sütü ne kadar önemliyse bu ortamların oluşturulması da bir o kadar önemli. Hastane yetkililerinin bu konuya biraz daha özen göstermeleri bebeklerin sağlığı açısından önemli.

Tarih: 05-09-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum