içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ TÜM GÜNE YAYILIYOR

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ TÜM GÜNE YAYILIYOR

Bu yıl 20. düzenlenen Uluslararası Gelibolu Altın Sardalye Kültür ve Sanat Festivali dün yapılan etkinlikler ile başladı.
İlk etkinlik Gelibolu Kuşçular parkında  saat 10.00da Çocuk karnavalı adı altında Gelibolu Sanat Derneği tarafından Drama oyunları, yüz boyama ve yarışmalar gerçekleştirildi.
Saat 14.00’de  ise,  Gelibolu belediyesi hizmet birimleri binası salonunda Geleneksel El Sanatları Sergilerinin açılışından önce Bulgaristan folklor ekibi gösteri yaptı ve ardından belediye başkanı Mustafa Özacar, eşi Birhan Özacar, belediye meclis üyesi Gülizar Durgunoğlu ve festivale katılan konuklar tarafından açıldı.
Geleneksel el sanatları sergisinde festivale katılan İstanbul Büyükçekmece, İzmir, Karaman ve birçok ilden gelen el sanatları olan keçe uygulamaları, kitre bebek, sıcak cam, iğne oyası işlemeleri, hamur biblo bebek, yörük başları gibi el sanatları izleyicileri büyüledi.
Festival etkinlikleri içerisinde olan, Kuzey Batı Amerika yerlileri Mask-Totem sergisi, Oya Çakıroğlu’nun resim sergilerinin açılışları yapıldı.

Tarih: 17-08-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum