içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ÇYDD Kırkyama Sergisi Açıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gelibolu Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde kırkyama sergisi açılışını yaptı.

ÇYDD Kırkyama Sergisi Açıldı

ÇYDD Gelibolu Şube Başkanı Gönül Poyraz, serginin açılışında kısa bir konuşma yaparak, kırkyama sergisinin ilçeye kültürel ve sanatsal yönden önemli katkılar sağladığını dile getirdi ve serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. ÇYDD kursiyerleri, çok kısa bir süre içerisinde hazırlanan kırkyama sergisinin ilçemizde üçüncü defa yapıldığını belirttiler. İlk iki sergi festival kapsamında yapılmıştı. İlk defa yıl sonu sergilerimizin ve festival etkinnliklerinin dışında böyle sergi yapıyoruz.
Sergide yapılan bir çalışmasının hikayesini anlatan kursiyer Gaye Eraslan; “Bu çalışmaya 2015 yılında başladım ve bu yıl tamamlamayı planlıyorum. Kırkyamanın üzerindeki patworkler yabancı ülkelerden geldi. Aynı şekilde bana gelen ülkelere ben de gönderdim. Altıgenlerin ölçüleri belli, karşılıklı değiş tokuş yaptık ve hangi ülkeden ne geldiyse üzerlerine ülke isimlerini yazdık. Bu çalışmada yaklaşık 1500 altıgeni ben yaptım. Çalışmam yatak şalı olacak bitince, iki tane de kırlenti olacak” ifadelerini kullandı.
Kırkyama Sergisi açılışına katılan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin düzenledikleri etkinliklerde hiç yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Mustafa Özacar; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; ÇYYD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) Gelibolu Şubesi’nin hazırladığı “Kırkyama Sergisi”ne katılarak birbirinden özel çalışmaları yakından görme fırsatını yakaladık. Açtıkları her sergide farkındalık yaratan dernek yönetimi ve üretken üyelerini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Tarih: 10-03-2018

FACEBOOK YORUM
Yorum